2 linguri ulei de masline
175 gr. carne tocata de porc
75 gr. ficat de pui
o ceapa mica tocata marunt
un catel de usturoi zdrobit
175 gr. frunze de spanac
o lingura de oregano
nucsoara data pe razatoare
175 gr. ricotta
25 gr. unt
25 gr. faina
600 ml lapte
600 ml. sos de rosii
16 cannelloni
50 gr. parmezan ras
salata verde pentru garnitura
piper negru macinat
sare
Cuptorul trebuie pornit cu 10 minute inainte de a te apuca de gatit. Uleiul se incinge intr-o tigaie unde se caleste circa 5 minute carnea tocata de porc si ficatul care trebuie de asemenea, tocat marunt. Odata calite se adauga ceapa si usturoiul, iar dupa inca 4 minute, se mai adauga spanacul fiert si maruntit, oregano, un strop de nucsoara, sare si piper dupa gust. Se lasa preparatul pe foc pana ce se evapora tot lichidul si apoi trebuie asteptat sa se raceasca amestecul si se incorporeaza branza ricotta. Intre timp, se topeste untul si se presara faina, aproximativ 2 minute in care se amesteca incontinuu, astfel incat faina sa nu se arda. Odata incheiata aceasta etapa vasul trebuie luat de pe foc si se toarna laptele, incet-incet, amestecand tot timpul, se pune din nou amestecul pe foc si se lasa laptele sa fiarba impreuna cu faina, amestecand tot timpul, pana cand sosul incepe sa se ingroase. Dupa ce sosul s-a ingrosat se pune cateva linguri de sos de rosii pe fundul unui vas termorezistent se umple cannelloni cu amestecul de carne si se aseza intr-un vas. Deasupra se toarna sosul de rosii ramas, apoi sosul de lapte, se presara parmezanul ras si se pune totul la copt timp de 30-35 minute in cuptorul preincalzit. Se serveste imediat, cu salata verde alaturi.
Reteta culinara: din categoria bucataria internationala