10 - 12 foi de clatite cu ou
1.5 kg. spanac
300 gr. branza de vaci
100 gr. cascaval
5 linguri de ulei
5 linguri de smantana groasa
3 oua
sare
piper
Se curata spanacul, se toaca si se caleste in ulei, apoi se lasa sa se raceasca. Odata racit se pune intr-un vas si se adauga ouale batute bine, sarea si piperul dupa gust, branza de vaci maruntita bine sau pasata si smantana din care se pastreaza o lingura si se amesteca toata compozitia foarte bine. Se unge o cratita cu mai mult ulei, se pune o clatita, peste ea un strat din compozitia de spanac si se repeta astfel operatia pana sunt asezate toate clatitele. Clatita de sus se unge cu smantana pastrata si introduce budinca la cuptor pentru aproximativ o jumatated de ora. Dupa trecerea celor 30 de minute se scoate cratita din cuptor si deasupra se presara cascaval ras, dupa care se mai da la cuptor cateva minute pana se topeste cascavalul. Budinca se serveste calda cu smantana sau cu ketchup, dupa gust.
Reteta culinara: din categoria legume si lacto-vegetariene