Retete culinare

Budinca de spanac cu clatite

Retete culinare: Budinca de spanac cu clatite

Budinca de spanac cu clatite



Ingrediente reteta:


  1. 10 - 12 foi de clatite cu ou

  2. 1.5 kg. spanac

  3. 300 gr. branza de vaci

  4. 100 gr. cascaval

  5. 5 linguri de ulei

  6. 5 linguri de smantana groasa

  7. 3 oua

  8. sare

  9. piper



Timp de preparare: o ora si 15 minute


Mod de preparare:

Se curata spanacul, se toaca si se caleste in ulei, apoi se lasa sa se raceasca. Odata racit se pune intr-un vas si se adauga ouale batute bine, sarea si piperul dupa gust, branza de vaci maruntita bine sau pasata si smantana din care se pastreaza o lingura si se amesteca toata compozitia foarte bine. Se unge o cratita cu mai mult ulei, se pune o clatita, peste ea un strat din compozitia de spanac si se repeta astfel operatia pana sunt asezate toate clatitele. Clatita de sus se unge cu smantana pastrata si introduce budinca la cuptor pentru aproximativ o jumatated de ora. Dupa trecerea celor 30 de minute se scoate cratita din cuptor si deasupra se presara cascaval ras, dupa care se mai da la cuptor cateva minute pana se topeste cascavalul. Budinca se serveste calda cu smantana sau cu ketchup, dupa gust.

Reteta culinara: din categoria legume si lacto-vegetariene





Bijuteria de lux Papillon Construct