275 gr. tagliatelle (albe si verzi, cu spanac)
50 gr. unt
4 felii de bacon
o ceapa tocata marunt
175 gr. ciuperci
40 gr. faina
450 ml. supa de pui
150 ml. smantana
2 linguri de vin rosu dulce
450 gr. carne de curcan fiarta si taiata cubulete
o lingura de patrunjel verde tocat
nucsoara rasa
25 gr. de parmezan ras
patrunjel verde
piper negru macinat
sare
Cuptorul trebuie pornit cu 15 minute inainte de a coace. Pastele trebuie fierte in apa cu sare timp de 7-9 minute dupa care se lasata sa se scurga. Intre timp se topeste untul intr-o tigaie si se prajeste 2-3 minute baconul tocat cubulete, dupa care se adauga ceapa si ciupercile taiate in felii subtiri prajindu-se inca 3-4 minute, pana se inmoaie legumele. Se pune incet faina, amestecandu-se inca 2 minute pe foc dupa care se i-a jos si se toarna incet supa de pui, amestecand tot timpul. Se pune din nou tigaia pe foc si lasa sosul sa fiarba, amestecandu-l tot timpul, pana se ingroasa, dupa care se adauga pastele fierte, smantana, vinul, carnea de curcan, patrunjelul, un varf de cutit de nucsoara, sarea si piperul dupa gust. Intreaga compozitie se rastoarna intr-un vas termorezistent uns in prealabil cu ulei de masline, se presara deasupra parmezan si se coace 30-35 minute in cuptorul preincalzit. La final se orneaza cu patrunjel verde si parmezan ras.
Reteta culinara: din categoria carne de pasare