Retete culinare

Budinca de curcan

Retete culinare: Budinca de curcan

Budinca de curcan



Ingrediente reteta:


  1. 275 gr. tagliatelle (albe si verzi, cu spanac)

  2. 50 gr. unt

  3. 4 felii de bacon

  4. o ceapa tocata marunt

  5. 175 gr. ciuperci

  6. 40 gr. faina

  7. 450 ml. supa de pui

  8. 150 ml. smantana

  9. 2 linguri de vin rosu dulce

  10. 450 gr. carne de curcan fiarta si taiata cubulete

  11. o lingura de patrunjel verde tocat

  12. nucsoara rasa

  13. 25 gr. de parmezan ras

  14. patrunjel verde

  15. piper negru macinat

  16. sare



Timp de preparare: o ora


Mod de preparare:

Cuptorul trebuie pornit cu 15 minute inainte de a coace. Pastele trebuie fierte in apa cu sare timp de 7-9 minute dupa care se lasata sa se scurga. Intre timp se topeste untul intr-o tigaie si se prajeste 2-3 minute baconul tocat cubulete, dupa care se adauga ceapa si ciupercile taiate in felii subtiri prajindu-se inca 3-4 minute, pana se inmoaie legumele. Se pune incet faina, amestecandu-se inca 2 minute pe foc dupa care se i-a jos si se toarna incet supa de pui, amestecand tot timpul. Se pune din nou tigaia pe foc si lasa sosul sa fiarba, amestecandu-l tot timpul, pana se ingroasa, dupa care se adauga pastele fierte, smantana, vinul, carnea de curcan, patrunjelul, un varf de cutit de nucsoara, sarea si piperul dupa gust. Intreaga compozitie se rastoarna intr-un vas termorezistent uns in prealabil cu ulei de masline, se presara deasupra parmezan si se coace 30-35 minute in cuptorul preincalzit. La final se orneaza cu patrunjel verde si parmezan ras.

Reteta culinara: din categoria carne de pasare





Bijuteria de lux Papillon Construct