6 rosii coapte
125 gr. pecorino dat prin razatoare
o lingura de frunze de oregano tocate fin
3 linguri de ulei masline
3 catei de usturoi
8 felii de paine
50 gr. de mozzarella
masline negre pentru garnitura
piper negru macinat
sare
Cuptorul trebuie pornit inainte de a incepe gatitul propriuzis. Rosiile se tin 2 - 3 minute in apa clocotita pentru a se curata de pielita mai usor, apoi se indeparteaza semintele si se toaca pulpa in cubulete egale. Urmatorul pas presupune amestecarea rosiilor cu branza pecorino si cu jumatate din cantitatea de oregano, alaturi de sare si piper dupa gust. Deasupra se toarna o lingura de ulei si se amesteca totul bine. Apoi se zdrobeste usturoiul care se presara peste feliile de paine si se incinge intr-o tigaie uleiul ramas pentru a praji painea atat cat este necesar sa se rumeneasca frumos. La sfarsit se aseaza feliile de paine intr-o tava si se pune pe ele: amestecul de rosii cu branza, cate o feliuta de mozzarella si un varf de cutit de piper. Se coace in cuptor timp de 3-4 minute, pana se topeste branza, dupa care trebuie presarat restul de oregano si servit imediat, impreuna cu maslinele.
Reteta culinara: din categoria bucataria internationala