Retete culinare

Bame - reteta greceasca

Retete culinare: Bame - reteta greceasca

Bame - reteta greceasca



Ingrediente reteta:


  1. 750 gr. bame

  2. 125 ml. ulei

  3. o jumatate de kg. rosii

  4. 2 ceape

  5. un ardei gras

  6. o lingurita faina

  7. o jumatate de lamaie

  8. zahar

  9. sare

  10. otet sau bors

  11. piper



Timp de preparare: o ora


Mod de preparare:

Se spala bamele, se taie coditele, se oparesc in bors clocotit sau in otet indoit in apa, dupa care se scurg si se prajesc in ulei impreuna cu ardeiul gras, taiat subtire. Separat se caleste ceapa, se stinge cu apa, se trece prin sita si se pune peste bame. In alt vas tot separat se rumenesc rosiile, lasindu-le sa fiarba in ulei si in propria lor zeama. Odata fierte se strecoara si se toarna peste bame, lasandu-se sa fiarba descoperit, se potriveste cu sare si zeama de lamaie. Dupa ce se raceste, se adauga putin ulei amestecat cu otet dupa gust.

Reteta culinara: din categoria bucataria internationala





Bijuteria de lux Papillon Construct