Retete culinare

Ardei umpluti cu varza

Retete culinare: Ardei umpluti cu varza

Ardei umpluti cu varza



Ingrediente reteta:


  1. 5 kg. de varza

  2. 3 kg. de ardei

  3. 500 gr. de morcov

  4. 500 gr. de

  5. 500 ml de otet

  6. 2 litri de apa

  7. 25 gr. de sare

  8. 50 gr. de zahar

  9. 20 boabe piper

  10. 3 foi de dafin

  11. 2 radacini de hrean

  12. 2 crengute de cimbru

  13. 2 crengute de marar



Timp de preparare: o ora si 30 de minute


Mod de preparare:

Se aleg ardeii ca sa nu fie stricati sau mucegaiti in interior, se indeparteaza cotorul si semintele se spala si se lasa la scurs. Pana ce se scurg ardeii se curata varza si se taie fideluta, se curata morcovii, telina si se dau pe razatoarea mare. Dupa ce au fost tocate legumele se pun intr-un vas in care se pune si sarea si se amesteca bine. Odata omogenizata bine compozitia se umple ardeii cat mai indesat si se aseaza in borcane, pe fundul carora se pun crengutele de marar, cimbru si foile de dafin. In borcane ardeii se aseaza intercalat cu bucati de hrean si tulpini verzi de telina. Odata umplute borcanele se pune intr-o oala pe foc apa cu sare, zaharul si cand a inceput sa clocoteasca se adauga otetul lasandu-se sa mai dea cateva clocote, dupa care se ia jos si se toarna in borcane peste ardei asa fierbinte.

Reteta culinara: din categoria muraturi





Bijuteria de lux Papillon Construct