1 cutie de ciuperci conservate (200 gr.)
1 cutie pate de ficat (300 gr.)
2 linguri orez
5 oua
2 cepe uscate
1 legatura verdeata
sare, piper, condimente (dupa gust)
Se taie ceapa marunt si se caleste in ulei, intre timp se fierbe orezul cu putin condiment si se lasa la racit. Se fierb 2 oua si se curata de coaja. Din ouale ramase se bate spuma albusul dupa care se adauga, pe rand galbenusurile, pateul, ceapa calita, verdeata taiata marunt, sarea, piperul si condimentele. Intr-o tava de cozonac unsa cu ulei sau margarina si tapetata cu pesmet se pune un strat de compozitie, se asaza ouale in jumatate, de-a lungul, apoi peste ele se pune restul de compozitie. Se da tava la cuptor pana cand se rumeneste, dupa care se scoate, se lasa putin la racit si apoi se feliaza.
Reteta culinara: din categoria aperitive si gustari