3 dovlecei nu prea mari
4 rosii
175 gr. sunca
2 linguri ulei de masline
350 gr. paste fainoase
un borcan de 285 gr. sos antipasto
125 gr. mozzarella, scursa si tocata cubulete
125 gr. gorgonzola sfaramata
3 linguri patrunjel verde tocat
150 ml ketchup
150 ml apa
350 ml suc de rosii
100 ml ulei de masline
100 ml otet aromat cu tarhon
150 ml zeama de lamaie
2 catei de usturoi, zdrobiti
o lingura zahar
o lingura sos Worcestershire
o lingura hrean dat prin razatoare
piper negru macinat
piper de Cayenne
sare
Se porneste cuptorul chiar inainte sa te apuci de gatit. Se taie dovleceii in felii groase, rosiile in sferturi si sunca fasii, dupa care se incinge uleiul intr-o tava in care si se pun feliile de dovlecel, apoi se baga tava la cuptor unde este lasata 8 minute, si se amesteca. Se adauga rosiile si impreuna cu legumele se mai dau la cuptor inca 3 minute. Se pun fasiile de sunca peste legume sise coace totul 4 minute, dupa care se scoate tava din cuptor si se potriveste gustul cu sare si piper. Urmatorul pas este prepararea sosului antipasto, amestecand cu ajutorul unui blender sau al robotului de bucatarie urmatoarele ingrediente: ketchup 150 ml, apa, 350 ml suc de rosii, 100 ml ulei de masline, 100 ml otet aromat cu tarhon, 150 ml zeama de lamaie, 2 catei de usturoi zdrobiti, o lingura de zahar, o lingura de sos Worcestershire, o lingura hrean dat prin razatoare, piper de Cayenne si sare dupa gust. Odata mixate bine toate ingredientele rezulta un sos ce este bine a fi pastrat intr-un borcan, la frigider. Se fierb pastele in apa cu sare, se scurg, apoi se clatesc si se scurg din nou. La sfarsit se adauga cantitatea dorita de sos antipasto cu legumel si se baga din nou tava in cuptor pentru 2-3 minute, dupa care se pun pastele, branzeturile si patrunjelul verde, se amesteca din nou si se lasa tava in cuptor inca 5 minute.
Reteta culinara: din categoria bucataria internationala