Retete culinare

Amandina

Retete culinare: Amandina

Amandina



Ingrediente reteta:


  1. 9 oua

  2. 400 gr. zahar

  3. 435 ml. apa

  4. 30 ml. ulei

  5. 75 gr. cacao

  6. 8 linguri de faina

  7. un praf de copt

  8. o fiola de esenta de rom

  9. 2 plicuri de cappucino de ciocolata

  10. 150 gr. zahar pudra

  11. 330 gr. unt cu 80% grasime

  12. 200 gr. ciocolata amaruie

  13. 70 ml. frisca

  14. sare



Timp de preparare: o ora


Mod de preparare:

Se separa albusurile de galbenusuri la 6 oua si se bat albusurile cu sare si 150 grame de zahar, dupa care se freaca galbenusurile cu ulei, cu 35 de mililitri de apa si cu 25 de grame de cacao si se omogenizeaza in bezea. Faina si praful de copt se cerne peste compozitia de mai sus si se adauga esenta de rom, dupa care se coace in tava de aragaz, in care s-a pus in prealabil cu hartie de copt. Se introduce in cuptorul preincalzit la 170-180 grade si se tine pana se coace bine. Pentru sirop se prepara capucino conform retetei de pe ambalaj, dupa care intr-o cratita se pun 400 de mililitri de apa cu 100 de grame de zahar la fiert pana da in 2-3 clocote, se adauga cappucino gata preparat si se lasa sa se raceasca. Pentru crema se bat 3 galbenusuri cu zaharul pudra, se pune 300 de grame de unt si se omogenizeaza totul impreuna cu 50 de grame de cacao. Se pastreaza o parte mica pentru ornare. Pentru glazura se topeste pe bain-marie ciocolata fara sa fiarba apa, dupa care se adauga frisca si, la sfarsit, 30 de grame de unt. Pandispanul se taie in doua, se insiropeaza primul strat, se intinde crema uniform, se pune si cealalta bucata de pandispan, se insiropeaza, se taie cuburi egale si se toarna usor glazura peste, dupa care se lasa sa se raceasca putin si, cu ajutorul unui pos cu sprit mic, se formeaza avelinele.

Reteta culinara: din categoria dulciuri si desert





Bijuteria de lux Papillon Construct